VÚB prispela obetiam tohtoročných povodní

25.08.2004 Celý región

Bratislava, 23. august 2004 – Tohtoročné povodne na Slovensku spôsobili obciam v Prešovskom a Košickom kraji škody za niekoľko desiatok miliónov korún....
Bratislava, 23. august 2004 – Tohtoročné povodne na Slovensku spôsobili obciam v Prešovskom a Košickom kraji škody za niekoľko desiatok miliónov korún. VÚB banka sa rozhodla pomôcť a poskytla finančné prostriedky obciam v postihnutých regiónoch.

S finančnou pomocou v hodnote 100.000 Sk prispela na zmiernenie škôd vo dvoch najviac postihnutých obciach Malčice a Kysak v Košickom kraji. Peniaze pôjdu na odstraňovanie škôd Školy v prírode Kysak a rekonštrukciu podzemnej biologickej čističky odpadových vôd, ktorú voda zničila. Ďalších 100.000 Sk je určených pre povodňami postihnuté obce Ďapalovce a Nižný Slavkov v Prešovskom kraji. Peniaze budú venované rodinám v hmotnej núdzi. Rovnakú sumu venovala VÚB banka aj občianskemu združeniu Komplexná centrálna záchranná služba na odstraňovanie povodňových škôd a na realizáciu hygienických a čistiacich prác. Záchranná služba odovzdá VÚB za pomoc pri povodniach na Východnom Slovenska ďakovnú plaketu.

VÚB banka je členom medzinárodnej bankovej skupiny Gruppo Banca Intesa. Už niekoľko rokov je partnerom organizácií ako Detský fond SR, Linka detskej istoty pri UNICEF a takisto podporovateľom projektu Hodina deťom. Banka sa v prieskume spoločnosti Reader´s Digest už po tretíkrát stala v roku 2003 najdôveryhodnejšou značkou medzi bankovými inštitúciami na Slovensku a získala tak ocenenie „ Dobrá značka“ .
 

Vyberte región